main logo
449

Scene umilitoare în Bacău. Elevi puși să mimeze că mănâncă fructe pentru o ședință foto

Situaţie complet umilitoare pentru elevii unei şcoli generale din judeţul Bacău. Copii au fost puşi să pozeze mimând că mănâncă fructe, pentru a promova o alimentaţie sănătoasă.

România: Elevi puși să mimeze că mănâncă fructe pentru o ședință foto

Însă când elevii au poftit la merindele aduse, le-a fost interzis să guste, pe motiv ca fructele trebuie să se plimbe şi pe la alte clase, tot pentru şedinţe foto, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Scenele umilitoare s-au derulat în şcoala comunei Huruieşti, judeţul Bacău.

Carmen Cernat, învăţătoare: “Copiii au spus că directorul şi domnul de educaţie fizică au venit dimineaţa înainte să ajung eu şi le-au dat un coş cu fructe să se pozeze şi să mimeze că mănâncă acele fructe.”

Când au ajuns acasă, copiii le-au povestit părinţilor cum au poftit la fructele aduse. Astfel a pornit un întreg scandal.

Vasile Paiu, părinte: “Mi se pare că i-au înjosit pe copii, unul dintre ei chiar a vrut să mănânce fructele şi i-a spus nu care cumva să mănânce că trebuie să facă fotografii şi la ceilalţi.”

Maricica Ancuţa, bunica: “Al meu mi-a zis că îi ploua în gură şi trebuia să mănânce? Nu le-au dat nimic.”

De cealaltă parte, inspectoratul şcolar susţine că în şcoală a fost organizat un concurs de desen, iar fructele au fost împărțite copiilor ulterior.

Doina Marinov, inspector şcolar ISJ Bacău: “Elevii au prezentat o serie de lucrări. La momentul respectiv fructele earu abia cumpărate şi nu erau spălate. Au fost oferite a doua zi elevilor în cadrul unei festivităţi de premiere a celor mai bune lucrări.”

Constantin Păunoiu, directorul şcolii Huruieşti: “Consiliul Judeţean ne-au trimis 4 cutii cu fructe pentru 200 şi ceva de copii. Au fost date copiilor pentru a se face câteva poze şi imagini.”

Directorul şcolii, care este şi preot, susţine că intenţiile au fost bune. Este însă de neînţeles cum acesta a acceptat ca cei mici să fie puşi să simuleze că mușcă din nişte fructe la care doar să poftească ulterior.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării