main logo
1373

Scenariu de groază: Cum arată Pământul cu toată gheața topită

În 2015, NASA dezvăluia că nivelul oceanelor a crescut cu aproximativ opt centimetri din 1992, înregistrându-se maxime de 23 de centimetri în unele locuri din cauza variaţiilor naturale de relief.

Scenariu de groază: Cum arată Pământul cu toată gheața topită

Agenția spațială a estimat că până la sfârșitul secolului, oceanele vor crește cu până la 90 de centimetri, transmite Știri.md cu referire la Tabu.ro.

Asta ar fi suficient pentru a muta milioane de oameni din întreaga lume. Dar dacă această tendință continuă și toți ghețarii s-ar topi, se prevede că oceanele vor crește cu 65,8 metri. Deci, unde va ajunge toată apa?

O echipă de experți de la Business Insider a realizat o simulare video care prezintă schimbări importante în configurația Pământului, în scenariul îngrozitor în care toată gheața de pe planetă s-ar topi. 

Unele dintre zonele care se vor inunda repede sunt, probabil (deloc surprinzător), Veneția sau Olanda, care dispar primele. La prima vedere, lucrurile nu stau rău!

Dacă întoarce globul și ne uităm însă în zona Asiei, observăm că orașe mari precum Calcutta (India) și Shanghai (China) vor fi șterse de pe fața planetei. Și SUA ar părea mai mică, să nu mai spunem că Florida ar fi complet sub ape.

Ceea ce este cel mai șocant este faptul că această hartă nu este o proiecție nebuneanscă a unui viitor neașteptat – sigur, lucrurile nu vor arăta poate chiar așa, dar oamenii de știință prezic mereu un viitor în care nu mai există ghețari pe Pământ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării