main logo
246

Scandal uriaș la alegerile din Kenya: Majoritatea membrilor neagă rezultatul

Vicepreședintele Kenyei, William Ruto, a fost declarat câștigătorul alegerilor prezidențiale din această țară, luni, după mai multe controverse și acuzații cu privire la integritatea alegerilor.

Scandal la alegerile din Kenya: Majoritatea membrilor neagă rezultatulFoto: Digi24.ro

Patru dintre cei șapte membri ai comisiei electorale au refuzat să valideze anunțul și au spus că rezultatul alegerilor este „opac”. Ruto l-ar fi învins pe rivalul său, Raila Odinga, obținând 50,4% din voturi, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Tensiunile provocate de alegerile controversate din Kenya s-au accentuat și mai mult, luni, după ce comisia electorală a amânat anunțul cu rezultatul în mijlocul unor controverse și acuzații de falsificare a alegerilor din partea campaniei lui Odinga. 

„Nu putem să validăm rezultatul care urmează să fie anunțat din cauza naturii opace a acestei ultime faze a alegerilor generale”, a spus Juliana Cherera, vicepreședinta Comisiei Electorale. 

„Vom transmite un comunicat detaliat și, din nou, îi îndemnăm pe kenyeni să-și păstreze calmul. Există modalități prin care oamenii pot să se adreseze justiției, iar domnia legii va prevala”, a spus ea. 

Conform campaniei lui Odinga, au existat „nereguli”, iar scrutinul a fost „prost gestionat”. Este pentru prima oară, când Ruto, în vârstă de 55 de ani, a candidat la alegerile prezidențiale. El a fost vicepreședinte vreme de 10 ani, însă relația dintre el și președintele în exercițiu s-a stricat, iar acesta din urmă a hotărât să-l susțină pe contracandidatul său.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării