main logo
4281

Rusia caută muncitori care să sape tranşee în Kursk. Ce salariu oferă

În timp ce forțele ucrainene continuă să câștige teren în regiunea de frontieră rusă, pe portalurile de locuri de muncă din Rusia sunt oferite posturi de săpător de tranșee în regiunea Kursk.

Rusia caută muncitori care să sape tranşee în Kursk. Ce salariu oferăImagine simbol

În contextul în care ofensiva transfrontalieră în regiunea rusă Kursk a început la 6 august, iar până la 13 august Ucraina a declarat că controlează 74 de așezări din regiune, ruşii au rămas fără personal care să lucreze la construirea fortificaţiilor de la graniţă, astfel că portalurile cu joburi din Rusia anunţă locuri de muncă în acest domeniu, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Cel puțin 30 de anunțuri care solicită constructori de tranșee în Kursk au fost găsite pe un portal rusesc de locuri de muncă în ultimele câteva zile, a informat miercuri BBC. Majoritatea anunțurilor solicitau lucrători în schimburi, care să contribuie la construirea diferitelor tipuri de „fortificații”, inclusiv tranșee și structuri antitanc, a raportat postul de televiziune.

Anunțurile de angajare solicită muncitori necalificaţi, salariile afișate variind între 150.000-371.000 de ruble, adică aproximativ 1.600-4.000 de dolari, relatează şi KyivIndependent.

În zilele care au urmat incursiunii surpriză a Ucrainei peste granița cu Rusia, au apărut informații conform cărora personalul rus ar fi săpat tranșee în apropierea centralei nucleare de la Kursk (KNPP) pentru a pregăti înaintarea Ucrainei.

Şi analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au raportat, de asemenea, la 11 august, că Rusia lucrează la construirea fortificațiilor sale de frontieră, dar nu a alocat personal adecvat pentru această sarcină. Alte surse afirmă că

„Fortificațiile de frontieră cu personal și echipamente reduse s-au dovedit insuficiente pentru a împiedica victoriile ucrainenilor la începutul incursiunii în regiunea Kursk, iar comandamentul militar rus va ajunge probabil la concluzia că vor fi necesare angajamente suplimentare de personal și echipamente la frontiera internațională”, a scris Institutul pentru Studiul Războiului.

Potrivit celui mai nou raport al comandantului-şef Oleksandr Sirski către preşedintele Volodimir Zelenski, la miezul nopții din 14 august forțele ucrainene care operează în regiunea Kursk au capturat peste 100 de soldați ruși.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării