main logo
888

România: Un elev cu 2,50 la BAC a obţinut 9,50 după contestaţie

Un elev din Constanţa, România, a devenit absolvent de succes după soluţionarea contestaţiilor, deşi iniţial picase examenul de Bacalaureat după ce obţinuse nota 2,50 la proba scrisă a examenului de Limba şi literatura română.

Un elev cu 2,50 la BAC a obţinut 9,50 după contestaţie

Conform informaţiilor afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), elevul Robert P. Băsceanu, de la Colegiul Naţional de “Regina Maria”, din Constanţa, a fost declarat promovat cu media generală 9,56, după ce, în urma contestaţiei la proba scrisă de Limbă şi literatură română, a obţinut nota 9,5, faţă de 2,5 cu cât fusese notat iniţial şi astfel, din absolvent care inţial ratase examenul maturităţii, a devenit bacalaureat de succes, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Întrebată cum comentează răsturnarea de situaţie de la Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria”, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, Zoia Bucovală, a declarat pentru Agerpres că este vorba despre o simplă eroare materială şi despre o greşeală de corectare.

“Este vorba despre stilul mai puţin citeţ al profesorilor participanţi la corectare, şi nu despre o eroare în procesul de evaluare a lucrării. Oricum, în toamnă lucrările mai sunt verificate o dată, prin sondaj şi absolventul respectiv ar mai fi avut o şansă, chiar dacă nu ar fi formulat contestaţie acum, din proprie iniţiativă” - a afirmat inspectorul general Bucovală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de IŞJ Constanţa, după soluţionarea celor 2.031 de contestaţii depuse de absolvenţii constănţeni, rata de promovare a celor care au susţinut probele examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie a crescut cu 2,13%.

“După soluţionarea contestaţiilor, rata de promovabilitate la examenul naţional de bacalaureat a crescut de la 61,00% la 63,13%, pentru judeţul Constanţa. 

Astfel, 141 de note au rămas nemodificate, 1.362 de note au fost majorate, 528 de note au fost diminuate, iar din totalul de 746 de note care iniţial au fost evaluate sub 5,00, după contestaţii, 167 au devenit mai mari sau egale cu 5,00” - se arată în comunicatul de presă al IŞJ Constanţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării