main logo
354

România: Peste 40 de localităţi din 16 judeţe, afectate de ploi

Joi, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intervenit în sprijinul populaţiei din 41 de localităţi din 16 judeţe afectate de inundaţiile din ultimele zile, anunţă Ministerul Afacerilor Interne din România.

România: Peste 40 de localităţi din 16 judeţe, afectate de ploiFoto: gândul.info

Joi, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intervenit în sprijinul populaţiei din 41 de localităţi din 16 judeţe în care au fost înregistrate efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent, fiind în desfăşurare intervenţii în 11 judeţe, respectiv Alba, Argeş, Arad, Buzău, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Teleorman, Timiş, Siviu şi Suceava, pentru evacuarea apei din casele, curţile şi subsolurile clădirilor afectate, transmite Știri.md cu referire la Gândul.info.

În ultimele ore, în judeţele Bacău şi Timiş au fost transmise două mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul RO-ALERT.

26 de persoane au fost salvate sau evacuate din calea apelor de către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne.

Au fost afectate de inundaţii 29 case, cinci beciuri/subsoluri, 214 curţi, clădirea unei şcoli şi un imobil aparţinând unui operator economic.

Traficul rutier este blocat din cauza apei, a aluviunilor şi a alunecărilor de teren pe un drum naţional (DN 73D/AG) şi trei drumuri judeţene (DJ 203K/BZ, DJ 609/TM şi DJ 205D/VN). Sunt afectate parţial un drum naţional (DN 7), un drum judeţean (DJ 609B/TM) şi un drum comunal (DC 93/TM).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării