535
0
Răspunsul viral al Poliției pentru un șofer care a claxonat o fată
535
0

Ministerul Afacerilor Interne din România a venit cu un răspuns pentru un șofer care a fost amendat după ce a claxonat o fată care traversa strada.

Răspunsul ministerului a devenit în scurt timp viral pe internet, transmite Știri.md.

"Deci:
1. Ați fost amendat pentru că ați claxonat, nefiind într-o situație de evitare a unui pericol imediat. Mai e penibilă amenda?
2. Că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… și dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?
3. Când cineva claxonează din același motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiți atent la gropi... chiar și atunci când mergeți pe jos!

Vă reamintim că mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 de metri față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației. 
Vă recomandăm să folosiți claxonul doar pentru evitarea unui pericol imediat.
Nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă)", a se arată pe pagina de Facebook a MAI din România.

"Super răspuns! Mulțumesc MAI! Semnat: o domnișoară claxonată", a comentat o tânără.

Postarea pe pagina de Facebook a MAI din România a adunat în scurt timp sute de comentarii de laudă pentru acest răspuns.

Citește și
article image
Năstase a înălțat un crucifix la MAI: Treceți mai întâi pe...
0
59
article image
Când vom putea vorbi fără roaming din România în R....
2
358