main logo
403

Putin a discutat despre posibilele noi sancţiuni americane cu Consiliul rus de Securitate

Preşedintele Vladimir Putin a discutat despre posibilele noi sancţiuni ale Statelor Unite împotriva Rusiei vineri cu Consiliul rus de Securitate, a anunţat agenţia de presă TASS .

Putin: Posibilele noi sancţiuni americane cu Consiliul rus de SecuritatePutin a discutat despre posibilele noi sancţiuni americane cu Consiliul rus de Securitate

Departamentul de Stat american a anunţat miercuri o nouă rundă de sancţiuni vizând Rusia, provocând prăbuşirea rublei la minimul ultimilor doi ani şi declanşând o vânzare de valută extinsă, pe fondul temerilor că Rusia rămâne blocată într-o spirală a sancţiunilor care nu se mai termină, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

Un proiect de lege introdus săptămâna trecută de senatori republicani şi democraţi anunţă noile sancţiuni ce vizează limitarea operaţiunilor mai multor bănci ruse controlate de stat în Statele Unite şi restricţii privind utilizarea dolarului de către ele.

Putin şi membrii Consiliului rus de Securitate au considerat că ultima rundă de sancţiuni este "absolut ilegală" în conformitate cu legislaţia internaţională, a declarat Peskov.

Joi, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a avertizat că Rusia va elabora "măsuri de retorsiune" la noile sancţiuni anunţate de Washington împotriva Moscovei în legătură cu atacul cu agent neurotoxic Noviciok în Marea Britanie, vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal.

Miercuri, publicaţia rusă Kommersant a dezvăluit ceea ce a numit a fi un proiect de sancţiuni americane care ar cere, între altele, o anchetă asupra presupusei averi personale a preşedintelui rus Vladimir Putin şi ar interzice cetăţenilor americani să cumpere obligaţiuni suverane ruse. 

Potrivit Kommersant, proiectul ar viza de asemenea importante bănci publice ruse ca Sberbank, VTB şi Gazprombank, dar şi sectorul hidrocarburilor, esenţial pentru economia Rusiei, amintesc TASS şi France Presse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării