main logo
1351

Primul sat vertical din România va fi gata în anul 2020

Un cartier rezidenţial cu totul special se construieşte în Timişoara. Proiectul este inspirat de satul rotund din Banat, unic în țară și declarat monument istoric de Ministerul Culturii.

Primul sat vertical din România va fi gata în anul 2020

14 milioane de euro au fost investiți în "satul vertical", un ansamblu rezidențial plin de verdeață în care oamenii sunt aşezaţi în centru. Proiectul va fi gata anul viitor, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Ideea arhitecților a pornit de la Charlottenburg, un sat cu adevărat special din Banat, de altfel, unic în România. Aici spațiilor comune sunt în mijlocul așezării, iar casele dispuse într-un cerc, cu grădinile în spate.

La Charlottenburg practic toți oamenii stau în centru. Micuţa localitate a fost înfiinţată acum mai bine de 300 de ani după ce austriecii au fost aduşi în Banat.

- Nemții au dorit să aibă biserica în mijlocul satului, școala să fie aproape, totul este aproape.

- Unic în Europa, uite... și ieși afară și vezi toată lumea cum stă...

La nici 50 de kilometri distanță de satul rotund, se construiește primul sat vertical din România.

Vlad Vela - dezvoltator imobiliar: Am încercat să aducem de la satul românesc, să aducem într-o versiune modernă anumite concepte care au funcționat care ne-au plăcut și ne-au bucurat.

Radu Golumba – arhitect: Ideea de la care am pornit a fost de a găsi un obiect hibrid în care să prindem împreună cele 2 moduri de locuire - la casă și la bloc. Ne-am oprit la Charlottenburg. În proiectul nostru am încercat să recreăm această așezare.

Dezvoltatorul proiectului, un tânăr antreprenor, a înțeles importanța unui astfel de concept şi este convins că va avea succes.

Vlad Vela - dezvoltator imobiliar: Ne dorim să stăm la casă, să avem tot confortul de la o casă, dar în același timp să avem serviciile ca la hotel.

Satul vertical se ridică pe Calea Torontalului din Timișoara, iar construcția lui costă 14 milioane de euro. Complexul va fi gata la sfârșitul anului viitor, iar 20% dintre apartamente sunt deja vândute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării