main logo
385

Primul pacient cu transplant pulmonar, efectuat de un doctor din Moldova, a fost externat

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB) a anunţat că primul pacient care a suferit un transplant pulmonar în România a fost externat de la Spitalul Sfânta Maria, după o lună de la operaţie, evoluţia post-transplant fiind una favorabilă.

Primul pacient cu transplant pulmonar efectuat în România, externatPrimul pacient cu transplant pulmonar efectuat în România, externat.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de un doctor din Republica Moldova, care la scurt timp, a mai efectuat o altă intervenție similară.

"Pacientul A.M., în vârstă de 36 de ani, care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, se simte bine şi a fost externat de la Spitalul Clinic “Sfânta Maria”. Evoluţia post transplant a bărbatului este favorabilă, la o lună de la intervenţia chirurgicală complexă. Pacientul va face reabilitare respiratorie la Spitalul Clinic Colentina, la secţia de Pneumologie, special modernizată pentru pacienţii transplantaţi", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de ASSMB.

Potrivit Mediafax, cel de al doilea pacient care a beneficiat de un transplant pulmonar are şi el o evoluţie favorabilă şi face exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie, fiind monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării