main logo
1034

Primarul Moscovei decretează o săptămână de vacanţă din cauza COVID-19

Primarul Moscovei, Sergehi Sobianin, a decretat sâmbătă o săptămână de vacanţă pentru a frâna răspândirea coronavirusului în capitala rusă, în urma escaladării drastice a cazurilor de COVID-19, relatează AFP.

Primarul Moscovei decretează o săptămână de vacanţă din cauza COVID-19Foto: news.sky.com

"Săptămâna aceasta, situaţia răspândirii coronavirusului s-a deteriorat net, numărul noilor cazuri atingând vârful de anul trecut", notează Sobianin într-un comunicat, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Moscova a înregistrat sâmbătă 6.701 noi cazuri de COVID-19, un record pentru capitala rusă din decembrie anul trecut.

"Nu putem să nu reacţionăm în faţa acestei situaţii", a subliniat Sobianin.

"Pentru a opri creşterea incidenţei şi a prezerva viaţa cetăţenilor, am semnat un decret ce prevede o săptămână de vacanţă între 12 şi 20 iunie", a precizat el.

Primarul capitalei a ordonat totodată închiderea spaţiilor de joacă pentru copii şi a centrelor comerciale până la 20 iunie.

Sobianin a făcut totodată apel angajatorilor să privilegieze sistemul de telemuncă, pentru angajaţii care nu s-au vaccinat anti-COVID-19, şi a interzis restaurantelor din capitală să servească între orele 23:00 şi 06:00.

Rusia a înregistrat sâmbătă 13.510 noi cazuri de coronavirus şi 399 de decese, cifra totală a cazurilor recensate în întreaga ţară ajungând la 5.193.964 şi la 126.073 de decese.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării