main logo
392

Prima țară din lume care interzice reclamele la băuturile cu mult zahăr

Orașul-stat Singapore va interzice reclamele la băuturi nesănătoase, cu conținut ridicat de zahăr, în cadrul războiului împotriva diabetului, informează CNN.

Prima țară din lume care interzice reclamele la băuturile cu mult zahărFoto: getty images

Interdicția se va aplica băuturilor mai puțin sănătoase, care conțin mult zahăr, și va acoperi toate platformele media - print, TV și online, a anunțat un oficial al Ministerului Sănătății din Singapore, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Decizia a fost luat după o consultare a publicului, sub forma unui sondaj de opinie.

Băuturile răcoritoare, sucurile, băuturile pe bază de iaurt și cele pe bază de cafea ar urma să fie afectate de noua interdicție, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății din Singapore.

Autoritățile vor continua lunile următoare să acumuleze feedback de la consumatori și companiile din industrie, înainte să anunțe noi detalii despre implementarea interdicției, în 2020.

Pe lângă interdicția publicității, companiile vor fi obligate să afișeze pe fața ambalajelor o etichetă în are să detalieze proprietățile nutriționale ale băuturii și conținutul de zahăr.

Consumul ridicat de băuturi cu conținut ridicat de zahăr este asociat cu obezitatea și riscul crescut de a dezvolta afecțiuni cronice, precum diabetul sau afecțiuni cardiologice. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cei care consumă una sau două doze de băuturi cu conținut ridicat de zahăr zilnic prezintă un risc cu 26% mai mare de a dezvolta diabet de tip 2. Totodată, la nivel mondial, prevalența obezității s-a triplat în ultimii 45 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării