main logo
283

Preşedintele Slovaciei a anunţat că va accepta demisia premierului Robert Fico

Preşedintele slovac Andrej Kiska a anunţat joi că va accepta oferta premierului Robert Fico de a demisiona şi că îi va da mandatul de a forma un nou guvern lui Peter Pellegrini, în prezent vicepremier, transmite Reuters.

Preşedintele Slovaciei acceptă demisia premierului Robert FicoPreşedintele Slovaciei acceptă demisia premierului Robert Fico

Robert Fico s-a oferit, miercuri seară, să demisioneze cu condiţia ca partidul său, Smer-SD, să poată alege succesorul său în fruntea guvernului de coaliţie de la Bratislava format din trei partide, transmite Agerpres

Decizia lui Fico, care urmează la două zile după demisia ministrului de interne Robert Kalinak, este legată de scandalul provocat de uciderea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, asasinat cu focuri de armă împreună cu iubita sa în apartamentul lor, în ultimul week-end din februarie.

Anchetele jurnalistice ale lui Kuciak se axau pe legăturile obscure dintre oamenii de afaceri şi politicieni, printre investigaţiile sale mai recente fiind şi afacerile derulate în Slovacia de italieni care ar avea legături cu mafia. În urma celor două crime au fost reţinuţi şapte suspecţi italieni, care între timp au fost eliberaţi din lipsă de probe. Deşi circumstanţele acestui asasinat rămân neclare, uciderea jurnalistului a avut ca efect un val de indignare şi de proteste în Slovacia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării