main logo
534

Povestea familiei de români care se teme să mai trăiască în Marea Britanie după Brexit

Maria este de 10 ani în Marea Britanie și aici și-a întemeiat o familie. S-a căsătorit cu Adi, tot un român, cu care a făcut două fetițe.

Povestea familiei care se teme să trăiască în Marea Britanie după Brexit

La câteva luni după ce britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, Maria a primit primul semnal că nu mai este dorită în această țară, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Aștepta să intre la un medic, la un spital din Londra, când o femeie britanică în vârstă i-a strigat să se întoarcă în România, relatează Reuters.

„Ești străină și locul tău nu e aici”, i-a spus femeia. Maria, care era pe atunci însărcinată, a fost extrem de afectată de incident, mai ales că până atunci, timp de 10 ani, nu a simțit niciodată ostilitate în țara adoptivă.

De-atunci, Maria, în vârstă de 31 de ani, spune că au fost mai multe ocazii în care i s-au adresat vorbe grele. Este speriată de atacurile xenofobe tot mai dese și acesta este și motivul pentru care ea și soțul ei au decis să se întoarcă în România anul acesta.

”După Brexit, am simțit toți, într-un mod evident, că nu suntem doriți aici”, a spus Maria. ”Nu vreau ca fetele mele să crească în acest mediu”, a spus ea, adăugând că se teme că fiicele ar putea fi agresate la școală și grădiniță.

Maria a povestit pentru sursa citată un incident petrecut anul trecut, când a fost vizitată de tatăl ei. Într-una din zile, bunicul a ieșit cu nepoata de 2 ani în parc, când o femeie a venit la ei și i-a acuzat că sunt hoți.

Maria a ajuns în Marea Britanie în 2008. Atunci plănuia să rămână aici doar un an, ca să adune bani pentru o mașină. Dar, între timp, l-a cunoscut pe Adi, cu care și-a întemeiat o familie și împreună au decis să rămână în regat.

Trăiesc într-o cameră din Londra, împreună cu cele două fetițe ale lor. Împart un pat mare cu fiica lor mai mare, Elena, dar... ”e dificil, dacă una dintre fete plânge, îi trezește pe toți”.

Însă fac acest sacrificiu ca să mai adune niște bani în vederea întoarcerii în România.

Maria și Adi sunt deciși să plece din Anglia: ”Brexit e o nebunie. Nu cred că aveau nevoie să iasă din UE. Noi am fost foarte afectați, e prea multă incertitudine, așa că ne întoarcem acasă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării