main logo
349

Poroșenko acuză Rusia de tensiunile politice dintre Ungaria și Polonia

Motivele tensiunilor diplomatice ale Ucrainei cu Polonia și Ungaria sunt parte politica internă ucraineană și parte influența Rusiei în aceste țări, a declarat președintele Petro Poroșenko, în timpul unui discurs la Forumul de Securitate de la Kiev, scrie Unian.

Poroșenko acuză Rusia de tensiunile politice dintre Ungaria și Polonia

„Politica externă este o continuare a politicii interne, iar situația cu Polonia și, parțial, cu Ungaria, au inclusiv origini în Ucraina. Trebuie să acționăm în mod coordonat, iar atunci când adoptăm legi, trebuie să ținem seama de posibilele riscuri și atacuri asupra Ucrainei”, a spus Poroșenko, transmite Știri.md cu referire la Paginaderueia.ro.

El a menționat că nu va permite utilizarea momentelor dificile din istorie pentru a strica relațiile cu partenerii strategici, inclusiv cu Polonia.

„De aceea încercăm și se pare că reușim să menținem un dialog activ cu președintele polonez Andrzej Duda și de aceea am fost la Lublin, unde am avut o întâlnire fantastică la LitPolUkrBrig(brigada de armata comuna a Ucrainei, Poloniei și Lituaniei – n.r.). Subliniez că dialogul cu Polonia se desfășoară într-o direcție pozitivă”, a spus președintele ucrainean.

De asemenea, Poroșenko este convins că în interiorul Poloniei există forțe care folosesc problema ucraineană pentru situația politică internă.

„Ați cerut să nu menționez vecinul din nord, dar și-a bagat coada în mod evident, așa cum este evidenta în fiecare țară europeană, pentru că aceasta este o politică de atac împotriva Ucrainei, acesta este un element al războiului hibrid și îl puteți vedea clar în Ungaria. va rog sa observati cand s-a schimbat poziția Ungariei: după adoptarea legii noastre sau după întoarcerea reprezentanților guvernului ungar de la Moscova? ” a atras atenția președintele Poroșenko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării