main logo
407

Poroşenko a îndemnat-o pe Angela Merkel să sprijine o înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei

În cadrul unei convorbiri telefonice, preşedintele în exerciţiu al Ucrainei, Petro Poroşenko, a îndemnat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să sprijine o înăsprire a sancțiunilor aplicate împotriva Rusiei, din cauza emiterii de către autorităţile ruse a paşapoartelor pentru cetăţenii regiunii Donbas, anunţă Serviciul de presă al Administraţiei prezidenţiale ucrainene.

Merkel, îndemnată să sprijine înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei

"Petro Poroşenko a îndemnat Berlinul să sprijine înăsprirea sancțiunilor aplicate împotriva Rusiei, din cauza emiterii de către autorităţile ruse a paşapoartelor pentru cetăţenii regiunii Donbas", anunţă Serviciul de presă al Administraţiei prezidenţiale ucrainene, transmite Știri.md cu referire la Radiochisinau.md.

De asemenea, cei doi lideri au examinat decizia Tribunalului Maritim Internațional cu privire la eliberarea celor 24 de marinari ucraineni care au fost arestaţi de Rusia pentru trecerea ilegală a frontierei.

În comunicatul remis de Kiev se mai specifică că cei doi lideri au atras o atenţie specială exercitării unei presiuni din ce în ce mai mari asupra Moscovei pentru a grăbi eliberarea marinarilor ucraineni. În timpul conversației, s-a subliniat că, în ultimii cinci ani, parteneriatul dintre Ucraina și Germania a atins un "nivel strategic". În luna aprilie, Angela Merkel a avut o convorbire telefonică cu președintele nou ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării