main logo
415

Poliţia turcă are o înregistrare audio care arată că jurnalistul a fost ucis în consulat

Autorităţile turce se află în posesia unei înregistrări audio care arată că jurnalistul dispărut Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, au declarat luni un oficial turc şi o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

Turcii au dovezi care arată că jurnalistul a fost ucis în consulat

'Poliţia turcă are o înregistrare audio care indică faptul că Khashoggi a fost ucis la Consulatul Arabiei Saudite', a subliniat sursa din serviciile de securitate, fără să ofere alte detalii, relatează Știri.md cu referire la realitatea.net.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, care trăia în exil în SUA, un critic al puterii de la Riad şi editorialist la publicaţia The Washington Post, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenia turcă. Logodnica sa susţine că el nu a ieşit de acolo, conform mass-media de la Ankara.

Potrivit oficialilor turci, Jamal Khashoggi a fost asasinat de agenţi saudiţi.

Arabia Saudită dezminte categoric orice implicare în dispariţia jurnalistului, un critic al politicilor Riadului. Ministrul de interne saudit a calificat aceste acuzaţii drept 'minciuni'. Oficialii saudiţi au afirmat că Jamal Khashoggin a părăsit consulatul la scurt timp după ce a intrat în clădire. Riadul a acceptat totuşi să participe la ancheta declanşată de autorităţile turce. O delegaţie saudită a sosit vineri în acest sens în Turcia, potrivit presei.


Preşedintele american, Donald Trump, a evocat luni posibilitatea ca jurnalistul saudit Jamal Khashoggi să fi fost ucis de "elemente incontrolabile". El a anunţat într-o postare pe Twitter că a vorbit cu regele Salman al Arabiei Saudite, care i-a spus că 'nu ştie' nimic despre soarta jurnalistului saudit dispărut Jamal Khashoggi. Donald Trump a mai anunţat că îl 'trimite imediat' pe secretarul de stat Mike Pompeo în Arabia Saudită pentru a vorbi direct cu regele Salman.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării