main logo
1346

Piton acoperit cu sute de căpuşe. Ce s-a întâmplat cu reptila

Experţi în capturarea şerpilor au salvat un piton acoperit cu sute de căpuşe, în Australia, relatează vineri BBC.

Piton acoperit cu sute de căpuşe. Ce s-a întâmplat cu reptila

Într-o înregistrare video publicată pe internet poate fi văzută reptila acoperită cu paraziţi, descoperită într-o piscină din spatele unei case din zona Gold Coast, în statul Queensland, relatează Știri.md cu referire la Agerpres.

Şarpele a fost capturat şi transportat la o clinică specializată în animale sălbatice pentru a primi îngrijiri medicale.

Medicii veterinari au îndepărtat peste cinci sute de căpuşe de pe corpul reptilei, a declarat pentru BBC specialistul în şerpi Tony Harris. 

Acesta a dat asigurări că animalul se va face bine.

Harris a avansat ideea că şarpele ar fi încercat să înece căpuşele în piscină. ″Evident, se simţea extrem de inconfortabil’’, a spus el.

Se întâmplă deseori ca în sălbăticie pe corpul şerpilor să se ataşeze căpuşe sau alţi paraziţi, a declarat Bryan Fry, profesor asociat la Universitatea din Queensland. 

Însă prezenţa unui număr atât de mare de căpuşe indică faptul că şarpele suferea probabil de o boală, posibil din cauza căldurii sau a condiţiilor secetoase.

„În mod cer evident era un animal în stare gravă dacă mecanismele sale de apărare erau atât de deteriorate”, a spus Fry. Mă îndoiesc de faptul că ar fi supravieţuit dacă nu ar fi fost scos şi tratat”, a adăugat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării