main logo
468

Peste 4.000 de case din Myanmar au fost avariate sau distruse de vântul puternic din ultimele zile

Vântul puternic din ultimele zile a provocat pagube semnificative la aproximativ 4.000 de clădiri, inclusiv mănăstiri şi a provocat mii de sinistraţi în sudul Myanmarului, au informat vineri mass-media birmaneze citate de EFE.

Peste 4.000 de case din Myanmar, distruse de vântul puternicPeste 4.000 de case din Myanmar, distruse de vântul puternic

Aproximativ 2.400 case au fost distruse sau afectate de vântul care a suflat cu putere în zilele de 17 şi 18 aprilie în districtul Hinthada, situat la 120 de kilometri nor-vest de Rangun, fosta capitală birmaneză, potrivit datelor furnizate de ziarul Eleven.

În districtul Bago, situat la 90 de kilometri nord-est de Rangun, 161 de clădiri, inclusiv cinci mănăstiri, au suferit pagube din cauza urgiilor din 16 aprilie, în localitatea Nattalin, în timp ce în localitatea Paungde, 500 de case au fost avariate, scrie Agerpres.ro.

În ziua de 18 aprilie, vântul puternic smuls acoperişul de pe case şi a provocat pagube la 900 de construcţii la Moenyo, în districtul Bago.

Cel puţin 2.700 de persoane au fost nevoite să se refugieze în adăposturi din cauza vânturilor care au suflat cu putere săptămână aceasta începând de luni, potrivit autorităţilor oficiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării