main logo
623

Papa Francisc face apel la pace: Încetați violențele din Siria

"Încetați violențele din Siria!" Este apelul făcut de Papa Francisc către liderii mondiali, cărora le cere să facă eforturi pentru stabilirea păcii în țara asiatică.

Papa Francisc face apel la pace: Încetați violențele din SiriaPapa Francisc face apel la pace: Încetați violențele din Siria

Suveranul Pontif a precizat că este tulburat că nu s-a ajuns la un plan comun pentru a opri atrocitățile din Siria, notează Publika.md

"Sunt profund tulburat de situaţia actuală în care, deşi există instrumentele necesare comunităţii internaţionale, este dificil să se ajungă la o acţiune comună care ar putea restaura pacea în Siria", a spus Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice.

Cu o săptămână în urmă, suveranul pontif a denunţat atacul chimic al guvernului sirian în orașul Douma şi a declarat că este nejustificată folosirea unui instrument de exterminare.

În urma acestei atrocități, Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au efectuat atacuri țintite în Siria pentru a distruge arsenalul chimic al regimului Assad.

Rusia și Iran au sărit în apărarea Damascului, motiv pentru care ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat în cadrul unui interviu că cele două țări vor avea de suferit. În particular, ea a declarat că vor fi impuse noi sancțiuni Rusiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării