main logo
508

Orașul în care există o zonă fără wi-fi și fără semnal la telefonul mobil

Ca să îi mai facă pe oameni să-şi ia ochii de la telefoanele mobile şi tablete, autorităţile unui oraş din Australia s-au gândit la o soluţie mai puţin obişnuită.

Orașul în care există zonă fără wi-fi și fără semnal la telefonul mobilFoto: uk.rentnconnect.com

Ei au votat în unanimitate pentru crearea unor zone fără semnal, unde locuitorii să se bucure de câteva momente de linişte şi să socializeze, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Ca în mai toate marile orașe, și la Hobart, capitala statului australian Tasmania, foarte mulți oameni privesc la ecrane atunci când merg pe stradă, în transportul public sau în parcuri. 

Consiliul Local a votat acum crearea unor zone unde semnalele GSM, conectivitatea la internet sau funcția Bluetooth sunt întrerupte. Primăria urmează să identifice spații publice în acest sens și vor testa idee pe o perioadă de 5 ani. Locuitorii susțin proiectul.

"E frumos să nu te deranjeze cineva care vorbește la telefon și, în plus, așa putem să avem conversații față în față la care participă toată lumea. Îmi place ideea asta. "

"La fel cum avem zone unde nu se fumează. Oamenii care vorbesc tare la telefon deranjează, de aceea, de exemplu, în unele magazine nu ai voie să vorbești la telefon."

Zonele fără semnal sunt doar un aspect al unui plan mai amplu al primăriei din Hobart, care vrea să se transforme într-un "smart city": coșuri de gunoi inteligente care transmit când sunt pline, bănci care încarcă dispozitivele mobile, o rețea de mașini electrice fără șofer pentru deplasările zilnice.

Peter Carr, director de inovație urbană la Consiliul Local din Hobart: "Traficul este un subiect zilnic de discuții, dar cred că e important să ne dăm seama că traficul nu trebuie văzut ca o problemă, noi suntem traficul."

Oficialii vor să încurajeze și mersul pe bicicletă și au în plan chiar recompensarea financiară la kilometru pentru cei care aleg să-și lase acasă mașinile și să dea la pedale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării