main logo
1279

O tânără, ucisă de fostul ei iubit, deși l-a reclamat la poliție

O tânără din Anglia în vârstă de 19 ani a fost ucisă de fostul ei iubit, deși l-a reclamat pe acesta de mai multe ori la poliție.

O tânără, ucisă de fostul ei iubit, deși l-a reclamat la polițieFoto: Știri.md

Shana Grice l-a reclamat la poliție de 5 ori pe fostul iubit care o urmărea și o hărțuia, însă a fost ignorată de autorități și amendată cu 90 de dolari în schimb pentru că a sunat la urgență. Trevor Godfrey, un ofițer de poliție al secției din Sussex i-ar fi spus fetei că ,,își pierd timpul”, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

În urma unui interogatoriu, Michael Lane, fostul iubit al acesteia a negat acuzațiile și le-a spus polițiștilor că ei se află într-o relație serioasă și că totul a fost doar o simplă ceartă. După declarațiile lui Lane, Godfrey a ajuns la concluzia că Grice nu a fost onestă și că le-a pierdut timpul, astfel că a amendat-o.

În ciuda amenzii, Shana a continuat să-l reclame pe Michael, iar într-un final, el a fost avertizat să stea departe de fată, după ce i-a furat cheia și a intrat forțat în casa ei. 

La puțin timp, fata a fost ucisă de Lane. Ea a fost descoperită în pat cu fața în jos și cu gâtul tăiat. Bărbatul ar fi încercat să incendieze casa pentru a distruge dovezile.

Polițistul Godfrey a fost sancționat disciplinar din cauza faptului că nu a gestionat corect situația și pentru că nu a aplicat normele secției de poliție. Alți 14 agenți au mai fost investigați în cazul Shanei.

Familia fetei ucise a declarat că aceste schimbări au fost făcute prea târziu.

“Fata noastră a spus poliției îngrijorările ei și în loc să fie protejată, a fost tratată ca o criminală. Ea a plătit cu viața pentru nepăsare, neprofesionalismul și atitudinea poliției”, a spus familia ei.

Cazul amintește de cel al altei femei din același oraș care a luat legătura de trei ori cu poliția, înainte să fie ucisă împreună cu mama sa de 53 de ani, anul trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării