main logo
8962

O navă spațială trimisă de NASA a atins învelișul exterior al Soarelui

Sonda Parker Solar Probe de la NASA tocmai a trecut la cea mai apropiată distanță de Soare de până acum.

O navă spațială trimisă de NASA a atins învelișul exterior al SoareluiFoto: descoperă.ro

Nava spațială s-a apropiat atât de mult încât a „atins” învelișul exterior și fierbinte al stelei. Astfel, sonda a oferit cercetătorilor de la NASA o priveliște fără precedent, transmite Știri.md cu referire la descoperă.ro.

Nava spațială de mărimea unei mașini a trecut pe lângă Soare de mai multe ori, apropiindu-se tot mai mult de fiecare dată.

Cu fiecare ocazie, sonda solară Parker folosește forța gravitațională a planetei Venus pentru a ajunge mai aproape de Soare. Astfel, sonda atinge viteze tot mai mari de fiecare dată.

Sonda s-a apropiat mai mult de Soare decât orice altă navă spațială din istorie

Tehnica funcționează atât de bine încât sonda spațială a doborât două recorduri în timpul celei mai recente apropieri de Soare de săptămână trecută, potrivit Futurism.

În primul rând, sonda solară Parker a atins o viteză de peste 530.000 km/h. Asta ar fi îndeajuns de rapid pentru a înconjura de 13 ori Pământul în decurs de o oră și pentru a deveni cel mai rapid obiect produs vreodată de omenire.

De asemenea, sonda s-a apropiat mai mult de Soare, ajungând la „doar” 10,4 milioane de kilometri distanță, decât orice altă navă spațială din istorie.

Anthony Hopkins Speaks out After Winning Oscar's Award Over Chadwick Boseman.

Sonda solară Parker, așteptată să doboare din nou propriile sale recorduri

Deținătorul anterior al recordului, tot sonda solară Parker, cel mai probabil nu a fost prea dezamăgit. Totodată, NASA nu vrea să renunțe acum cât este în frunte, așa că nava spațială este așteptată să doboare propriile sale recorduri din nou anul acesta. Așadar, sonda va folosi din nou forța gravitațională a planetei Venus. Oamenii de știință spun că așa va ajunge mai aproape de Soare cu viteze mai mari ca niciodată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării