main logo
458

O lecţie de viaţă. O suedeză, care și-a pierdut ambele picioare într-un teribil accident, a devenit călăreţ paralimpic

Ce faci când viața ți se schimbă la 180 de grade, în cea mai proastă direcție posibilă? Adesea oamenii lasă mâinile în jos și își plâng de milă. Există însă curajoși care sfidează soarta și merg înainte.

O suedeză fără ambele picioare a devenit călăreţ paralimpicO suedeză fără ambele picioare a devenit călăreţ paralimpic

Printre ei este și Felicia Grimmenhag, o suedeză care și-a pierdut ambele picioare, nu însă și pofta de a face echitație, informează Canal3.md

Felicia a suferit un teribil accident la vârsta de 17 ani. Era o zi de vacanță, când fata a decis să se plimbe cu motoreta. A fost spulberată de un automobil în una dintre intersecții.

Tânăra a făcut echitație în copilărie, dar cu timpul a renunțat la hobby. Zăcea pe patul de spital, fără nicio dorință de a trăi, când un prieten, pasionat de călărie, i-a spus:

„Dacă vrei să urci pe cal, eu te voi ajuta. La nouă sau zece luni după accident eram din nou în șa pentru prima dată", a povestit călăreţul paralimpic, Felicia Grimmenhag.

Felicia a depus eforturi titanice pentru a-și redobândi echilibrul în șa.

În scurt timp, tânăra a început să participe la competiții, și a înțeles că anume asta e ceea ce își dorește să facă pe viitor.

Prietenul și suportul său de acum, calul, este cel care a ajutat-o atât fizic, cât și psihologc să depășească depresia suferită după accident. Plus că echitația a ajutat-o să-și revină și fiziologic mai rapid.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării