main logo
618

O bombă a explodat într-o mașină, lângă un tribunal din Irlanda de Nord

O posibilă maşină capcană a explodat sâmbătă seară la Londonderry, în Irlanda de Nord, a anunţat poliţia, responsabili politici de prim plan condamnând imediat un „act de terorism”, relatează AFP.

O bombă a explodat într-o mașină, lângă un tribunal din Irlanda de Nord

Poliţia a publicat pe Twitter o fotografie a locului exploziei, în faţa unui tribunal, în al doilea oraş ca mărime din provincia britanică, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

„Poliţia este mobilizată la locul incidentului în centrul oraşului Derry/Londonderry”, au scris pe Twitter forţele de ordine. „Facem apel la răbdare şi cooperare din partea populaţiei şi comercianţilor în momentul în care începem ancheta noastră”, potrivit mesajului.

Fosta şefă a provinciei, Arlene Foster, lideră a DUP, partidul ultraconservator nord-irlandez, a denunţat „un act de terorism în zadar” pe care l-a “condamnat în termenii cei mai fermi”, în timp ce ministrul de externe al Republicii Irlanda, Simon Coveney, a “condamnat un atac terorist cu maşină capcană”.

În perioada Tulburărilor (the Troubles), conflictul dintre republicanii naţionalişti şi loialiştii unionişti a însângerat provincia britanică vreme de trei decenii, dar în 1998 Acordul din Vinerea Mare a pus capăt vărsărilor de sânge, în special eliminând posturile militare de control la frontieră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării