main logo
1932

Nouă serie de sancțiuni UE împotriva coloniștilor israelieni

Uniunea Europeană a impus luni o nouă serie de sancțiuni coloniștilor israelieni și grupurilor de militanți israelieni responsabili, în opinia sa, de încălcări „grave și sistematice” ale drepturilor palestinienilor în Cisiordania și Ierusalim, relatează AFP.

Nouă serie de sancțiuni UE împotriva coloniștilor israelieniFoto: Imagine simbol

La lista sa de coloniști și grupări „extremiste” sau alți „militanți violenți”, UE adaugă încă cinci persoane și trei entități, potrivit unui comunicat al Consiliului UE, care îi reprezintă pe Cei 27, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Astfel, numărul total de persoane și entități înscrise pe listă ajunge la 14, după un prim anunț de sancțiuni în aprilie.

Cisiordania, ocupată de Israel din 1967, a cunoscut o recrudescență a violențelor de la începutul anului trecut, mai ales după ce războiul dintre Israel și Hamas a izbucnit în Fâșia Gaza în octombrie.

Sancțiunile includ înghețarea averilor și interzicerea vizelor pentru intrarea în Uniunea Europeană.

Organizațiile vizate de această dată sunt Moshe's Farm, Zvi's Farm și grupul Tzav 9, acuzat în special că a blocat intrarea ajutorului umanitar și a combustibilului în Fâșia Gaza prin „acțiuni violente”, subliniază comunicatul.

Printre cele cinci persoane sancționate se numără în special Moshe Sharvit și Zvi Bar Yosef, liderii coloniilor Moshe's Farm și Zvi's Farm. Toate aceste persoane au fost deja supuse, din primăvară, sancțiunilor luate de Statele Unite și Canada.

Ceilalți trei sunt Isaschar Manne, Ben-Zion „Bentzi” Gopstein (a cărui organizație Lehava a fost sancționată în aprilie de UE) și Baruch Marzel, care „a cerut în mod deschis epurarea etnică a palestinienilor”, se arată în comunicat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării