main logo
728

Noi detalii despre starea atacatorului din Rusia: Spitalul e păzit de 18 polițiști

Studentul Timur Bekmansurov în vârstă de 18 ani, care a deschis focul asupra colegilor la Universitatea de Stat din Perm, Rusia, este în viață, însă starea sa este una critică.

Detalii despre starea atacatorului rus: Spitalul e păzit de 18 polițiști

Amintim că tânărul a fost împușcat în timpul reținerii de către polițiști pentru că a opus rezistență, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Potrivit informațiilor furnizate de presa rusă, medicii au reușit să oprească sângerările severe în urma unei operații care a durat aproximativ 4 ore.

Ficatul și intestinele lui Bekmansurov sunt grav deteriorate, scrie sursa citată.

Aceleași surse spun că atacatorului i-a fost indusă comă artificială din cauza unor afecțiuni instabile. Astfel, interogarea acestuia în viitorul apropiat nu va fi posibilă.

Potrivit unui canal local de Telegram, Bekmansurov continuă să se afle la terapie intensivă, înconjurat de medici și polițiști.

Timur Bekmansurov este păzit de 18 ofițeri de poliție, 5 în interior și 13 în jurul spitalului. Toți sunt înarmați cu arme de serviciu. Alți 6 ofițeri de poliție se află pe alarmă și sunt pregătiți să intervină în orice moment, se arată într-o declarație.

Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani, student la Universitatea de stat din Perm, a ucis, în dimineața zilei de luni, 20 septembrie, 8 persoane, iar altele 28 au fost rănite.

Înainte de atac, Bekmansurov a lăsat o postare pe rețelele de socializare în care a menționat că acțiunile sale nu reprezintă un atac terorist, deoarece nu este membru al organizațiilor extremiste.

Tânărul a spus că s-a gândit mult timp la acest atentat și că a economisit bani pentru a cumpăra arma de foc, iar până în martie a acestui an a colectat suma necesară. Inițial, avea drept scop să meargă în fosta școală, dar s-a răzgândit.

El scrie că „se urăște pe sine”, că „vrea să-i rănească pe toți” care „îi stau” în cale. Tânărul spune că „nu este primul și nici pe departe ultimul”, că „interdicția armelor nu este un impediment. Oamenii vor fi uciși cu mașini, bombe, cuțite, tot ce le va cădea în mână”, pentru că „ lumea este putredă, toți sunt putrezi din interior”.

Studentul a fost neutralizat de sublocotenentul Kalinin. În timpul arestării, acesta a fost împușcat de 8 ori.

Atacatorul purta o armă Huglu Atrox Pump, 100 de cartușe și o pungă cu documente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării