main logo
765

Nagorno Karabah: Prizonieri armeni, eliberaţi în schimbul unei hărţi

15 prizonieri armeni au fost eliberaţi de către autorităţile din Azerbaidjan. În schimbul lor, armenii au oferit o hartă cu poziţiile minelor terestre poziţionate în zona districtului Agdam, retrocedat de Armenia Azerbaidjanului în urma conflictului din regiunea Nagorno Karabah de anul trecut, informează Reuters.

Nagorno Karabah: Prizonieri armeni, eliberaţi în schimbul unei hărţiFoto: Getty Images

Această înţelegere referitoare la schimbul de prizonieri, prima de acest fel între cele două ţări, a fost anunţată de ministerul azer de Externe, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Un război în anii 1990 între Armenia şi Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah a făcut zeci de mii de morţi şi a dus la strămutarea forţată a sute de mii de persoane, în special locuitori azeri din Agdam, conflict care a reizbucnit apoi violent în toamna lui 2020. 

După şase săptămâni de lupte intense, a fost semnat un acord de încetare a focului, în urma căruia Armenia a trebuit să cedeze mai multe teritorii Azerbaidjanului, inclusiv districtul Agdam.

Militarii armeni făcuţi prizonieri în urma acestui război reprezintă o temă principală de interes pentru autorităţile de la Erevan. 

În acelaşi timp, minele terestre continuă să facă victime în regiune. 

Zilele trecute, doi jurnalişti şi un oficial local au fost ucişi de explozia unei mine în zona Nagorno Karabah.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării