main logo
390

Motivul pentru care politicienii sud-coreeni din opoziție se rad în cap

Liderul opoziției din Coreea de Sud s-a ras în cap în semn de protest față de guvern.

Motivul pentru care politicienii sud-coreeni din opoziție se rad în capFoto: AFP

Hwang Kyo-ahn a făcut acest gest, luni, în fața palatului prezidențial, în prezența suporterilor săi, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Politicianul a recurs la această formă de protest împotriva noului ministru al Justiției a cărui familie este acuzată de fapte de corupție, scrie BBC.

Săptămâna trecută, două parlamentare s-au ras în cap din cauza aceluiași scandal, cerând ca șeful Justiției să demisioneze sau să fie demis.

Cho Kuk este un fost profesor de drept, fiind învestit în funcția de ministru al Justiției săptămâna trecută, fapt ce i-a înfuriat pe opozanții politici.

Cho Kuk și soția sa, tot cadru universitar, sunt acuzați de falsificarea mai multor documente pentru ca fiica lor să obțină o bursă la facultate.

Ministrul a transmis scuze publice tinerei generații, însă a insistat că este hotărât să continue reformele în sistemul de justiție. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat că nu există nicio dovadă privind aceste acuzații, iar demiterea ministrului Cho, în aceste condiții, ar crea un precedent periculos.

În Coreea de Sud există o lungă tradiție privind acest gest în semn de protest. Actul își are rădăcinile în învățăturile filosofului Confucius și este privit drept un angajament față de o anumită cauză.

În anii ’60 – ’70, când Coreea de Sud se afla sub dictatură militară, disidenții se rădeau în cap în semn de protest față de autorități.

În 2018, mai multe femei s-au ras în cap împotriva numărului tot mai mare al cazurilor când acestea erau filmate în momente intime în băi sau vestiare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării