main logo
2665

Moştenire de 1 milion de euro din Italia. Cum a pierdut românca banii

Controverse în justiţie în Sardinia, între o familie de români şi sora unui cetăţean italian.

Cum a pierdut o româncă 1 milion de euro moștenit în ItaliaUn italian i-a lăsat moştenire un milion de euro îngrijitoarei românce.

Un bărbat din localitatea italiană Valledoria i-a lăsat prin testament româncei care l-a îngrijit în ultimii ani de viaţă 1 milion de euro – constând atât în bani, cât şi în proprietăţi imobiliare. Femeia a murit chiar înaintea lui, însă după decesul bătrânului, rudele ei s-au prezentat pentru a revendica moştenirea, scrie protv.ro.

Sora bătrânului a declarat, potrivit Nuova Sardegna, că la nicio oră după ce s-a anunţat decesul omului, s-a trezit la uşă cu soţul, fii şi nora româncei, care i-au spus „Suntem unicii moşteniri ai averii răposatului. Vrem să vă spunem că ne vom ocupa de înmormântare după ritul martorilor lui Iehova. Se convertise la credinţa noastră”. I-au arătat apoi femeii şi actul prin care fratele îi lăsa averea româncei.

Sora bărbatului spune că a fost stupefiată, mai ales că ştia că fratele ei este un catolic practicant. A apelat la instanţă şi a obţinut punerea sub sechestru a bunurilor, apoi, după un lung proces, a anulat actul, demonstrând că testatorul nu avea discernământ atunci când l-a redactat, suferind de o boală psihică. În plus, rudele îngrijitoarei românce vor trebui să plătească cheltuielile de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării