main logo
1020

Momentul exploziei din Paris, filmat de un jurnalist italian: Mi-a explodat în față

Explozia care a devastat sâmbătă o brutărie din centrul Parisului a fost atât de puternică încât unii au crezut că a fost vorba despre o bombă.

Momentul exploziei din Paris, filmat de un jurnalist italianMomentul exploziei din Paris, filmat de un jurnalist italian

Printre ei se numără un jurnalist italian care a filmat scena dezastrului, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Doi pompieri şi o turistă din Spania şi-au pierdut viaţa în deflagraţie şi 50 de oameni au fost răniţi.

Imaginile au fost surprinse de un jurnalist italian trezit din somn de bubuitura care a zguduit strada Trevise sâmbătă dimineaţa, la ora locală 9.

„Tocmai a explodat ceva aici, în Paris. Aşa arată camera mea de hotel. Şi aşa arată strada. Practic, mi-a explodat în faţă. Trebuie să mă îndepărtez neapărat. Mi-au zis să mă îndepărtez. Trebuie să mă îmbrac. Aud oameni ţipând”.

Jurnalistul era cazat la hotelul de peste drum de brutăria în care s-a produs explozia. Rănit la cap, bărbatul a filmat flăcările care cuprinseseră clădirea, dar şi pompierii care transportau primele victime.

„Nu vor să mai filmăm. Ne-au adus la alt hotel să primim îngrijiri medicale. Sunt oameni răniţi şi situaţia e destul de gravă”.

Deflagraţia a fost atât de puternică încât cel puţin 12 clădiri de pe o rază de o sută de metri au fost afectate. Nu e de mirare că jurnalistul italian a crezut iniţial că este vorba despre o bombă.

„În mod evident, au instituit un perimetru din care au evacuat pe toată lumea, cu excepţia răniţilor. Suntem în apropierea hotelului de pe strada Trevise unde a explodat bomba, chiar acolo, şi aceasta e situaţia din acest moment”.

Autorităţile franceze au dat publicităţii identitatea celor doi pompieri ucişi în explozie. Este vorba despre doi tineri cu vârste de 28, respectiv 27 de ani. Cel din urmă avea un băieţel de numai patru ani.

Pompierii se aflau deja la faţa locului pentru a investiga o scurgere de gaz când s-a produs deflagraţia. Un al treilea pompier a rămas prins sub dărâmături, dar colegii l-au salvat după două ore şi viaţa lui nu este în pericol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării