main logo
565

Merkel: Ne trebuie trupe cibernetice ca răspuns la războiul hibrid al Rusiei

Germania ar trebui să creeze trupe cibernetice (cyber army), deoarece războiul hibrid face parte din doctrina militară a Rusiei, a declarat cancelarul german Angela Merkel în Bundestag, la dezbaterile privind bugetul apărării, potrivit Die Welt.

Merkel: Ne trebuie trupe cibernetice ca răspuns la războiul Rusiei

„Ar fi corect sa cream trupe cibernetice, deoarece războiul hibrid face parte din doctrina militară a Rusiei – absolut oficial“, – a declarat cancelarul, susținând necesitatea creșterii cheltuielilor militare a Germaniei, citează paginaderusia.ro.

Merkel a subliniat că majorarea cheltuielilor este necesara nu pentru înarmare, ci precum achiziționarea de echipamente care vor permite soldaților Bundeswehr să-și îndeplinească în mod adecvat sarcinile în cadrul misiunilor internaționale ale NATO și de apărare națională.

„Desigur, trebuie să fim pregătiți pentru apărare. Altfel nu avem nicio șansă”, a spus șeful guvernului german.

Merkel a subliniat importanța tot mai mare pentru Germania „a apărării la nivel de țară și Alianță“ și a accentuat misiunile de patrulare aeriana de către aviația germana a spațiului aerian baltic și angajamentele Bundeswehrului față de România și Bulgaria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării