15 ianuarie, 00:27
2 838
0
Martor: Le-am văzut pe fetele din Caracal. Erau păzite de un albanez
15 ianuarie, 00:27
2 838
0

Cazul Caracal este departe de a se fi terminat. În timp ce rechizitoriul aşteptă semnătura procurorului general să ajungă în instanţă, familiile acuză grave nereguli în derularea anchetei, iar martori susţin că le-ar fi văzut în Italia.

Un dialog incredibil, prezentat marţi seară aduce un nou văl de ceaţă peste deja complicatul caz din Caracal, fără să existe certitudine cu privire la veridicitatea celor declarate, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

ROCCO - De ce m-ați căutat?

MARIOARA - Păi am văzut că tu îi ajuți pe…familiile astea două, dar fii atent ce am…am fost la o cunoștință de-a mea, băiatul ăsta lucrează ca polițist aici și fii atent ce știe el. - îți spun în mare…vedem cum putem face…cineva din zona mea, din Foggia le-a văzut pe fete, dar numai pe Luiza -

ROCCO - Luiza a fost văzută în zona Foggia?

MARIOARA - Foggia, da. - Am chemat carabinierii din Foggia - și ”dar cine ești”…le-am spus că sunt rudă cu ele. au zis ”zice…fetele sunt în zonă” și mi-a închis telefonul.  - Pe data de 2, când am fost prima dată aici în sediul poliției(questura)

ROCCO: Care 2? Care lună?

MARIOARA - Pe 2 noiembrie. Am vorbit cu șeful secției de poliție, care a spus așa: dă-mi date…nu i-am spus că Luiza e de 18 ani…am spus că una are 15, alta are 17 ani.  - și mai e o fată cu ele - una Andreea Simion, mi-a zis ăsta

ROCCO - Andreea…?

MARIOARA - Mi-a zis…mi-au explicat situația. Dar e o fată cu ele, Andreea Simion. Fetele astea au fost duse în Bari, peste tot. 

Pe mine m-a chemat pe 18 noiembrie, după ce am fost acolo, din Vicenza m-a chemat un băiat, un domn de la prefectură. ”doamnă, problema e următoarea: românii voștri nu au făcut declarație că fetele sunt pierdute. în Italia rezultă că fetele sunt moarte”. 

- Nu pot să-l contactez pe ăsta, Alexandru Cumpănașu pentru că ei când au făcut reclamația, declarația..nu rezultă asta în italia. rezultă că fetele sunt dispărute, dar moarte. Ce mi-a dat azi să spun asa… - au fost scoase din țară cu fata lui dincă cu o firmă de transport.  - la vama…vamesul care le-a lăsat să treacă se numește Clejan Ion - vamesul care le-a lăsat să treacă.

ROCCO - băiatul care le-a adus în Italia?

MARIOARA- Vameșul

ROCCO- De la care vama este?

MARIOARA - Vama de la Oradea..pe la Oradea au trecut.  - Așa..bun…altceva ce mi-au dat…până la vamă au venit cu firma asta de transporturi…din vamă a venit unul din Italia și le-a așteptat. mi-a dat numărul mașinii

ROCCO - Spuneți-mi nr mașinii, vă rog

MARIOARA - CG ...

ROCCO- Era italian sau român?

MARIOARA - Zicea că ar fi fost ori un italian, ori un albanez.
din care…fetele sunt păzite. îs pazite de un albanez - că am întrebat pe cineva și mi-a explicat situația. 

Nu este prima persoană care susţine că fetele au fost văzute în Italia. Ramona a declarat recent că Luiza Melencu ar fi fost drogată și răpită de traficanți de droguri.

„Mie anul trecut mi-au venit două persoane, una o știam, voiau o casă cu subsol pe care eu o aveam în chirie. Aveau 3 fete în mașină, aveau nevoie urgent pentru că nu aveau unde să pună cele trei fete. 

Au mai venit odată, eu am trimis mesajul la poliție și le-am spus că iar a venit, căuta casa, cu o fată cu ochii cu părul roșu, ochii roșii, care nu se simțea bine. În mai-iunie a fost asta. Drogată”, a spus Ramona.

„Eu anul trecut în martie am închiriat un apartament la o doamnă cu un copil mic și ea și-a luat în arest domiciliar o altă fată. Fata aceasta m-a sunat să merg la spital la ea să îi aduc mâncare și să o aduc acasă. 

Când am mers la spital ea se certase cu acest domn care venise cu fata cu părul roșu și alte trei fete, erau certați și mi-a spus că Luiza Melencu era fata care a venit în ziua respectivă cu domnul acela să caute apartament”, a mai spus Ramona. 

"Domnul Cumpănaşu a făcut o serie de investigaţii, a angajat pe cont propriu o echipă de detectivi particulari, care a cules informaţii despre această reţea în care este implicat Dincă. 

Reţeaua duce spre Italia, Bari, şi este coordonată de o altă reţea, albaneză. Din câte ştim, fetele sunt în viaţă, undeva în Italia.

(...) Dincă făcea parte din două reţele: una coordonată de o reţea albaneză, una care ducea direct direct în Italia, la Bari", a spus şi avocatul familiei Măceşanu, într-o intervenţie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter