main logo
877

Martor: Înainte să se izbească de pământ, din avion ieșea fum și se auzea un zgomot ciudat

Un tânăr care se afla în zona localității Bishoftu când avionul companiei Ethiopia Airlines s-a prăbușit a povestit că înainte să se izbească de pământ, se putea observa un fum dens ieșind din aeronava care „scotea un zgomot neplăcut.”

Martor: Înainte să se izbească de pământ, din avion ieșea fum

„Eram pe munte, în apropiere, când am văzut avionul îndreptându-se spre munte, înainte să se întoarcă brusc. Din partea din spate ieșea foarte mult fum, iar apoi s-a prăbușit”, a spus Gebeyehu Fikadu, pentru CNN.

El și alți trei localnici se aflau în zonă în căutare de lemn de foc, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

„S-a prăbușit cu un zgomot puternic. Când s-a prăbușit, bagajele și hainele s-au răspândit pe câmp și au luat foc. Înainte să lovească pământul, avionul scotea un zgomot neplăcut și din el ieșea mult fum”, a mai spus el.

Alți doi martori citați de Sky News au declarat că avionul a încercat să se redreseze, însă în cele din urmă s-a prăbușit.

Toate cele 157 de persoane care se aflau la bordul aeronavei care se îndrepta spre Nairobi au murit. Victimele provin din 35 de țări.

Autoritatea aeronautică din China a solicitat, luni, tuturor companiilor aeriene care folosesc avioane Boeing 737 Max 8 să le oprească la sol, ca urmare accidentului aviatic din Etiopia, în urma căruia 157 de persoane și-au pierdut viața. 

Aceeași decizie a fost luată și de compania Ethiopian Airlines, împlicată în tragedia de duminică, dar și Insulele Cayman.

Câteva ore mai târziu, și Ministerul de Transporturi din Indonezia a cerut ca toate avioanele Boeing 737 MAX 8 să fie ținute la sol, pentru a se face verificări, scrie CNN.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării