main logo
453

Macron ar avea probe potrivit cărora jihadiști sirieni au luptat în Nagorno-Karabah

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi că dispune de informaţii ”sigure” cu privire la prezenţa unor ”combatanţi sirieni din grupări jihadiste” în enclava separatistă azeră Nagorno-Karabah.

Macron: Jihadiști sirieni au luptat în Nagorno-Karabah

”în prezent, dispunem de informaţii care arată în mod sigur că combatanţi sirieni din grupări jihadiste au (tranzitat oraşul turc) Gaziantep către teatrul de operaţiuni din Nagorno Karabah”, a declarat şeful statului franez la sosirea la summitul european de la Bruxelles, transmite Știri.md cu referire la stiripesurse.ro.

”Acesta este un fapt grav, nou, care schimbă datele situaţiei”, a denunţat Macron.

”Am convenit, împreună cu preşedintele (american Donald) Trump şi preşedintele (rus Vladimir) Putin să facem schimb de informaţii pe care le avem cu privire la situaţie şi să putem trage toate cocluziile”, a adăugat Emmanuel Macron.

Jurnalişti francezi, răniți în Nagorno-Karabah

Pe de altă parte, doi jurnalişti francezi au fost răniţi de schije de obuz în oraşul Martuni, în Nagorno Karabah, o enclavă separatistă azeră disputată de Azerbaidjan şi Armenia, potrivit unei surse guvernamentale armene citate de Reuters.

Oraşul era bombardat de către forţe guvernamentale azere, potrivit acestor surse.

Un jurnalist în vârstă de 31 de ani şi un fortograf în vârstă de 29 de ani, care lucrau pentru un cotidian francez, au fost internaţi la un spital.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării