main logo
677

Kemerovo: Viceguvernatorul regiunii şi şeful departamentului pentru politică internă au fost demişi

Toată durerea din lume pare că s-a adunat la Kemerovo. Localnicii îşi iau rămas bun de la victimele incendiului din mall.

Tragedia din Kemerovo: Viceguvernator şi un şef de departament, demişiTragedia din Kemerovo: Viceguvernator şi un şef de departament, demişi. Foto: digi24.ro

Printre cei care au pierit în flăcări, o bunică şi doi dintre nepoţii ei. Corpurile lor distruse de flăcări au fost astăzi înhumate. Rudele nu au putut rezista în faţa suferinţei, aşa că medicii şi psihologii le-au fost mai tot timpul aproape.

Incendiul a mai curmat viaţa unui tată şi a fiului său de doar cinci ani. Pe ultimul drum i-au condus sute oameni, pe care îi unesc doar suferinţa şi compasiunea:

„Este îngrozitor atunci când mor copii. Adulţii sunt întotdeauna vinovaţi. Responsabilitatea o poartă nu doar administraţia mall-ului, dar şi cei care nu au deschis uşile şi nu au apăsat pe butonul de pornire a sistemelor anti-incendiu".

În altă parte a oraşului, aceeaşi atmosferă funebră. Părinţii unei copile de doar 10 ani nu ştiu cum vor mai trăi de acum în colo:

„Nu voi putea trăi fără ea. Fetiţa noastră e aici!"

Între timp, mii de oameni din Kemerovo, dar şi din regiunile din apropiere au venit să depună flori şi jucării la locul tragediei. Sute de persoane au adus clopoței pentru a marca ultimul sunet pentru elevii care au ars de vii, scrie publika.md.

În acelaşi timp, autorităţile continuă ancheta.

Ieri, a avut loc prima şedinţă de judecată. Printre primii care au depus mărturii în faţa magistraţilor este managerul centrului comercial, Nadejda Sudenoc.

Femeia a declarat că incendiul ar fi fost provocat de un grup de adolescenţi, care s-ar fi răzbunat pe paznicii care i-au alungat de mai multe ori din mall. Ea se jură că uşile cinematografului nu erau încuiate cu cheia, ci au rămas blocate din cauza unei erori de sistem.

"Vreau să vă spun încă o dată că la noi niciodată uşile cinematografelor nu au fost încuiate. Clienţii pot să vă confirme. Anterior, am primit mai multe plângeri că, în timp ce filmele rulează, oamenii intră şi ies din cinematografe", a declarat directoarea centrului comercial, Nadejda Sudenoc.

Declaraţiile Nadejdei Sudenoc se bat însă cap în cap cu cele ale directorului firmei responsabile de securitate.

"Din câte cunosc, uşile cinematografelor erau închise cu cheia. Asta s-a făcut pentru ca oamenii care nu au bilete să nu poată intra. Din câte înţeleg, după izbucnirea incendiului, persoana care trebuia să deschidă uşile s-a pierdut cu firea şi a fugit", a spus directorul firmei de securitate, Igor Polozi.

Referitor la alarmele de incendiu, responsabilii susţin că acestea nu erau defecte. Cel mai probabil, au fost deconectate de un angajat care, culmea, nu a vrut să creeze panică.

"Ultima verificare a fost în februarie. Totul a funcţionat, iar oamenii din clădire au fost evacuaţi conform planului", a declarat responsabilul de funcţionarea sistemului de alarmă, Alexandr Nichitin.

În urma tragediei, viceguvernatorul regiunii Kemerovo, dar şi şeful departamentului pentru politică internă au fost demişi.

14 oameni, dintre care doi de minori, sunt în continuare internaţi la spital cu arsuri şi probleme respiratorii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării