main logo
359

Jumătate de miliard de dolari femeilor care au fost abuzate sexual de Larry Nassar

Universitatea din Michigan va plăti jumătate de miliard de dolari femeilor care au fost abuzate sexual de Larry Nassar, medicul lotului de gimnastică a Statel.

Jumătate de miliard de dolari femeilor abuzate sexual de Larry NassarJumătate de miliard de dolari femeilor abuzate sexual de Larry Nassar

Abuzurile s-au produs în cantonamente, dar şi în sălile de antrenament din cadrul Universităţii.

„Mărturiile voastre au avut un impact emoţional teribil asupra mea şi m-au cutremurat. Recunosc că durerea pe care o simt e insignifiantă în comparaţie cu durerea şi trauma pe care vi le-am provocat", a spus fostul medic al lotului de gimnastică al SUA, Larry Nassar.

Din întreaga sumă, 425 de milioane vor fi plăţi directe, iar restul banilor vor fi păstraţi pentru procesele care ar mai putea apărea pe viitor.

Nassar, care a lucrat între 1996 şi 2014 ca medic al lotului american de gimnastică, a fost concediat după apariţia unor informaţii privind abuzarea sexuală a tinerelor atlete, scrie publika.md.

Acuzaţiile s-au înmulţit, iar anul trecut, 156 de gimnaste, între care foste şi actuale campioane olimpice şi mondiale au declarat în instanţă că au fost victimele lui Nassar. El a fost condamnat la 60 de ani de închisoare pentru pornografie infantilă şi la 175 de ani pentru agresiuni sexuale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării