main logo
313

John Bolton s-a întâlnit luni cu o delegaţie din Turcia pentru a discuta despre pastorul american

John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, s-a întâlnit luni cu o delegaţie condusă de ambasadorul Turciei în Statele Unite pentru a discuta despre reţinerea pastorului american Andrew Brunson, au transmis reprezentanţii Casei Albe, relatează Reuters.

John Bolton s-a întâlnit luni cu o delegaţie din TurciaJohn Bolton s-a întâlnit luni cu o delegaţie din Turcia pentru a discuta despre pastorul american.

„La cererea Ambasadei Turciei în Statele Unite, John Bolton s-a întâlnit luni cu ambasadorul Serdar Kilic la Casa Albă. Cei doi au discutat despre reţinerea pastorului Andrew Brunson şi relaţia dintre Turcia şi Statele Unite”, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, transmite mediafax.ro.

Statele Unite nu au stabilit niciun termen limită pentru eliberarea pastorului, au declarat mai mulţi oficiali americani, contrazicând informaţiile apărute în presă,

Relaţiile dintre Statele Unite şi Turcia sunt într-un punct slab, din cauza situaţiei pastorului american, cât şi din cauza diferenţelor de opinie în ceea ce priveşte situaţia din Siria.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiu şi oţel provenit din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două ţări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării