main logo
6527

Italia: O moldoveancă, găsită moartă lângă stăpâna de 96 de ani

O îngrijitoare originară din Republica Moldova în vârstă de 48 de ani, a murit la Magherno, în provincia Pavia, la locul de muncă, răpusă de un infarct după ce a pus la culcare bătrâna de 96 de ani pe care o îngrijea.

Italia: O moldoveancă, găsită moartă lângă stăpâna de 96 de ani

Bătrâna nu a realizat ceea ce s-a întâmplat și a rămas lângă trupul neînsuflețit al femeii moldovence timp de 20 de ore. Descoperirea a fost făcută de către vecini, alertați de fiica pensionarei, relatează La Provincia Pavese, transmite Știri.md cu referire la rotalianul.com.

Angela, din somn spre moarte

Douăzeci de ore lângă îngrijitoarea care, se pare, că a murit în somn, ucisă de un infarct. Bătrâna, grav bolnavă, nu și-a dat seama de ceea ce s-a întâmplat în aceeași casă la numai câțiva metri distanță de ea. Tragedia a fost descoperită de un vecin chemat de fiica pensionarei dar pentru Angela R., o femeie moldoveancă în vârstă de 48 de ani, nu mai era nimic de făcut. Infarctul a lovit-o în somn și nu a avut nici măcar timp să ceară ajutor.

Carabinierii care s-au prezentat la fața locului au efectuat o inspecție în interiorul casei, unde totul era în ordine. Nu există indicii care să sugereze violența sau să indice prezența unei alte persoane. Bătrâna de 96 de ani, bolnavă, a fost găsită liniștită, în pat, lângă cel în care zăcea corpul îngrijitoarei decedate.

S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 august. Îngrijitoarea moldoveancă, la fel ca în fiecare seară, a aranjat bătrâna pentru culcare și se pare, că în jur de miezul nopții, s-a așezat și ea în pat. Nimic nu dădea de bănuit că va avea loc o tragedie și că femeia își va găsi sfârșitul în acea noapte, nu dădea semne că s-ar fi simțit rău. Din păcate, infarctul a lovit-o în somn, fără a-i lăsa posibilitatea de a cere ajutor în vreun fel. Angela R. a trecut direct, din somn la moarte, spune medicul legist. Corpul femeii a fost găsit culcat pe pat.

Fiica bătrânei trimite un vecin să verifice ce s-a întâmplat

Fiica bătrânei era plecată în vacanță, undeva în Liguria, dar menținea un raport strâns cu mama sa și respectiv cu îngrijitoarea. În dimineața zilei de duminică, ea nu a primit mesajul obișnuit al îngrijitoarei care o înștiința zilnic despre starea mamei sale. La început s-a gândit că badanta ar fi putut uita să facă acest gest cotidian dar apoi, fiica bătrânei a încercat să o contacteze telefonic de mai multe ori. Din nefericire, nimeni nu a răspuns la telefonul mobil al femeii moldovence. Încercările au continuat până la ora 18:00 în după-amiază zilei de duminică. În acel moment, temerile fiicei au devenit din ce în ce mai puternice și astfel, a sunat pe un vecin care i-a confirmat că o văzuse pe îngrijitoare cu o zi înainte.

Vecinul s-a oferit să meargă și să vadă ce s-a întâmplat. Ușa era închisă din interior și pentru a intra a fost obligat să o forțeze. Odată ajuns înăuntru, a făcut macabra descoperire: corpul Angelei era culcat pe pat, inert, fără viață. Pensionara era și ea în patul vecin, dar, din fericire, trăia.

Vecinul a cerut intervenția imediată atât a personalului sanitar de la 118 cât și a carabinierilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării