main logo
383

Intoxicare cu monoxid de carbon într-un motel: 15 oameni, în stare gravă

46 de oameni au fost intoxicaţi cu gaz într-un motel din Winnipeg, în centrul Canadei.

Intoxicare cu monoxid de carbon într-un motel: 15 oameni, în stare gravă

15 dintre victime sunt în stare critică, iar medicii sunt rezervați în privința supravieţuirii lor, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Incidentul a avut loc în jurul orei 10:00 dimineața, când motelul era plin. Alarma s-a declanșat în sala unde se aflau instalațiile de încălzire.

Zece ambulanțe, pompieri și autospeciale au fost trimise la fața locului pentru a ajuta persoanele intoxicate cu monoxid de carbon. 

Din motel au fost evacuate 52 de persoane, printre care bătrâni și copii, și un câine. 46 de persoane au fost transportate la spital. Starea a cinci dintre ele nu a fost încă stabilizată.

Nu se cunoaște pentru moment sursa monoxidului de carbon, dar furnizorul de gaze a respins ideea unei scurgeri. „Incidentul petrecut astăzi într-un hotel din Winnipeg nu este o scurgere de gaze. Este o intoxicare cu monoxid de carbon. 

Monoxidul de carbon este produs prin combustia incompletă a gazului sau în timpul unei ventilații defectuoase a unor sobe cu gaz, cazane, cuptoare, grătare cu propan, încălzitoare de apă sau uscătoare”, a precizat compania.

Motelul fusese inspectat de curând și nu se constatase vreo problemă.

În orice caz, nivelul concentrației de monoxid de carbon în aer era de zece ori mai mare decât nivelul normal în interiorul hotelului, susțin pompierii.

Supranumit „ucigașul tăcut”, monoxidul de carbon este un gaz inodor, incolor și insipid, care se substituie oxigenului în sânge și provoacă o serie de simptome, de la dureri de cap și amețeli ducând până la deces.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării