main logo
382

Întâlnire Vladimir Putin - Kim Jong Un. Liderul de la Phenian, invitat în Rusia

Vladimir Putin este gata să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un “la o dată apropiată”, a relatat miercuri agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Întâlnire Putin - Jong Un. Liderul de la Phenian, invitat în RusiaÎntâlnire Putin - Jong Un. Liderul de la Phenian, invitat în Rusia

Putin i-a invitat deja pe Kim şi pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in la Forumul Economic al Estului programat între 11 şi 13 septembrie la Vladivostok. Nu se ştie dacă liderul nord-coreean a răspuns la invitaţie, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro

Într-un mesaj adresat lui Kim cu ocazia Zilei Naţionale a Eliberării, ce comemorează în Nord sfârşitul prezenţei coloniale a Japoniei în 1945, preşedintele rus a reiterat potrivit KCNA propunerea sa pentru un summit.

Spun că sunt gata să vă întâlnesc la o dată apropiată pentru a discuta chestiuni urgente legate de relaţiile bilaterale şi probleme importante în regiune”, a declarat Putin într-un mesaj difuzat de KCNA.

În mesaj nu este propusă o anumită dată.

Putin îşi exprimă speranţa de a dezvolta “cooperarea reciprocă şi, în special, realizarea proiectului tripartit”, care ar implica şi Seulul.

La rândul său, Kim a adresat de asemenea potrivit KCNA un mesaj preşedintelui rus, menţionând “rădăcinile puternice” ale relaţiilor lor bilaterale care îşi au originea în lupta comună împotriva Japoniei în timpul războiului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării