main logo
788

Imagini șocante de la Kabul: Atentatul a fost revendicat de talibani

Atentatul care a vizat Ambasada României din Kabul a fost revendicat de talibani, care ar fi pătruns acolo cu ajutor din interior, susțin experții.

Imagini șocante de la Kabul: Atentatul a fost revendicat de talibani

Un agent de securitate român a murit și altul a fost rănit, iar sediul ambasadei este distrus complet, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Atentatul a avut loc în noaptea de luni spre marți, dar informațiile despre tragedie au venit cu întârziere, după aproape 24 de ore de la uriașa explozie care le-a permis teroriștilor să intre în complex și să deschidă focul. Aproape o noapte întreagă s-au purtat lupte între talibani și agenții de securitate.

16 oameni au murit, iar circa 120 de persoane au fost rănite. De asemenea, un angajat al Ambasadei României în Afganistan a murit, iar un coleg de-al său a fost rănit. Acesta urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a spus marți seară că echipa Ambasadei României de la Kabul era formată din 12 persoane și că toți aceștia vor fi aduși în țară, deoarece clădirea reprezentanței române a fost distrusă în proporție de 80%.

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării