main logo
598

Hoții din România, temă de studiu pentru cercetătorii germani. Metoda "piticul de grădină"

Hoții din România dar și din estul Europei au devenit temă de studiu pentru cercetătorii germani care sunt uimiţi de ingeniozitatea celor certați cu legea. Metoda numită "piticul de grădină" este doar un exemplu. Ornamentul era folosit de către spărgători drept reper, un fel de "undă verde".

Hoții din România, temă de studiu pentru cercetătorii germani

Pe o stradă dintr-un oraș german se plimbă două tinere. De fapt, ele sunt "în recunoaştere". Reperează casele care ar putea fi vizate de către membrii rețelei de spărgători din care fac parte. Ulterior, aceștia recurg la o metodă ingenioasă pentru a afla dacă proprietarii sunt acasă, transmite Ştiri.md cu referire la tvr.ro.

Hoții mutau piticii de gradină câțiva metri mai în față și dacă nimeni nu îi puneau la loc timp de câteva ore însemna că locatarii nu erau acasă și hoții intrau în locuințe și furau tot ceea ce găseau.

În studiul realizat de Institutul de criminologie din Saxonia Inferioară și de Fondul pentru securitate internă al Uniunii Europene se arată că o altă metoda folosită de hoții români este mituirea sau forţarea menajerelor pentru a oferi ponturi spărgătorilor.

Cercetarea a relevat și  rolul major al femeilor şi copiilor în cadrul clanurilor provenite și din România. Femeile  trebuie să ajute familia prin furt sau prin plasarea obiectelor furate. Când copiii lor cresc, aceştia preiau sarcinile mamelor.

Grupările infracționale au chiar şi un cod al onoarei care face extrem de dificilă obținerea unei mărturii. Dar, de cele mai multe ori, cei prinși acceptă să vorbească dacă li se  promite reducerea pedepsei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării