main logo
419

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, inclus în topul celor mai frumoase din Europa

Unic în Europa de sud-est, hotelul de gheață de la Bâlea Lac atrage anual mii de turiști curioși să vadă cum arată un hotel complet sculptat în gheață, în care călătorii se pot caza iarna, pentru a dormi pe paturi de gheață, la temperaturi de -5 grade.

Hotelul de gheață inclus în topul celor mai frumoase din Europa

Hotelurile de gheață sunt la mare căutare în țări precum Finlanda, Norvegia, Suedia sau Elveția. Turiștii care ajung în peninsula Scandinavă pentru a vedea Aurora Boreală aleg adeseori să stea, măcar pentru o noapte, într-un hotel din gheață.

În estul Europei însă, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este unic. Construit an de an din 2005, hotelul este realizat în întregime din zăpadă și din blocuri de gheață extrase din cel mai mare lac glaciar al Munților Făgăraș, Bâlea Lac.

Blogul de travel Fodor's Travel l-a inclus în topul 10 al celor mai frumoase hoteluri de gheață din Europa, pe locul al treilea, surclasat doar de satul de igluuri Kakslauttanen din Finlanda și de Iglu-Dorf Gstaad din Elveția.

Turiștii care aleg să înnopteze la Hotelul de Gheață pot alege să stea într-o cameră dublă sau într-un igluu. Aici, ei vor dormi pe paturi din gheață, însă nu au de ce să își facă griji pentru frig. Paturile sunt acoperite cu blănuri de ren și saci de dormit călduroși, care fac gerul nu doar suportabil, ci confortabil.

O noapte de cazare are un preț accesibil: turiștii vor plăti 1700 mdl pentru o cameră dublă sau 2700 mdl pentru un igluu mai spațios, destinat în special familiilor.

Cei care nu se încumetă să se cazeze în Hotelul de Gheață îl pot vizita în schimb. Un bilet pentru un adult costă 60 mdl, în timp ce copiii plătesc 40 mdl.

Iar turiștii care vor să mai petreacă ceva timp aici pot lua masa la restaurantul de gheață, unde toate mesele și scaunele sunt realizate manual, tot din gheață, iar mâncarea și băuturile se servesc în veselă de gheață.

Situat la peste 2.000 de metri altitudine, Bâlea Lac nu este accesibil cu autoturismul pe timpul iernii, când drumul este închis. Turiștii pot ajunge cu mașina doar până la Bâlea Cascadă, de unde pot lua apoi telecabina, pentru care vor plăti 125 mdl la urcare și 125 mdl la coborâre.

Amatorii sporturilor de iarnă trebuie să știe că în zonă nu sunt pârtii amenajate și trebuie să ceară sfatul salvamontiștilor înainte de a se aventura pe versanți. În schimb, se pot da cu sania, pot participa la concursurile de construire a oamenilor de zăpadă și se pot bucura de peisajul superb de iarnă de la Bâlea Lac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării