main logo
498

George W. Bush le-a adus pizza angajaților din Serviciul Secret, neplătiți din cauza crizei guvernamentale

Fostul preşedinte George W. Bush le-a livrat personal pizza angajaţilor din echipa sa de securitate, neplătiţi de la închiderea guvernului.

George W. Bush le-a adus pizza angajaților din Serviciul Secret

Bush apare într-o postare pe reţelele sociale cum le aduce mâncarea agenţilor Serviciului Secret.

„Este timpul ca liderii de ambele părţi să pună politica deoparte, să vină împreună şi să pună capăt acestei închideri (suspendarea activităţii Guvernului)", a scris Bush pe Instagram.

Blocajul a intrat în a cincea săptămână şi este cel mai lung din istoria Statelor Unite.

Aproximativ 800.000 de angajaţi federali americani sunt acasă sau lucrează fără plată în timpul blocajului politic în legătură cu finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul propus de preşedintele Trump, transmte Știri.md cu referire la Mediafax.

Dintre aceştia aproximativ 6.000 de angajaţi sunt ai Serviciului Secret, aproximativ 85% dintre aceştia fiind în continuare angajaţi în procesul de închidere.

Livrarea de pizza a lui Bush vine după ce preşedintele Camerei, Nancy Pelosi, i-a cerut preşedintelui Trump să amâne discursul anual al Statelor Unite din motive de securitate.

Serviciul Secret este „paralizat” de lipsa de finanţare, a scris Pelosi într-o scrisoare, susţinând că ar trebui să transmită discursul în scris, având în vedere implicaţiile imense de securitate ale evenimentului.

Pe de altă parte, preşedintele Trump a oprit călătoria planificată a Preşedintelui Camerei la Bruxelles şi Afganistan, refuzându-i solicitarea de a folosi avioane militare.

„Ar fi mai bine dacă aţi fi la Washington negociind cu mine", a scris el.

Gestul fostului preşedinte Bush vine după ce controlorii de trafic aerian canadieni le-au trimis omologilor lor sute de pizza pentru a-i ajuta în timpul blocării Guvernului.

Preşedintele Trump a avut, în acelaşi timp, o sărbătoare cu peste 300 de burgeri la Casa Albă, din cauza lipsei de personal de catering.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării