main logo
991

General rus: SUA pot să-și îndrepte rachetele nucleare asupra Rusiei

SUA elaborează un sistem de apărare antirachetă pentru a efectua o lovitură nucleară asupra Rusiei, a declarat Viktor Poznihir, general rus.

General rus: SUA pot să-și îndrepte rachetele nucleare asupra Rusiei

„Desfășurarea armelor antirachetă lângă frontierele noastre creează un potențial risc din partea SUA care poate să-și îndrepte rachetele nucleare asupra Federației Ruse", a spus Poznihir, transmite Știri.md cu referire la Rambler.ru.

Potrivit generalului, în aceste condiții, partea rusă este forțată să ia măsuri de represalii. În special, vorbim despre dotarea forțelor strategice ofensive cu sisteme promițătoare de rachete, cum ar fi Yars, Avangard și Sarmat.

Recent, ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, a menționat că SUA au documentat focalizarea anti-rusă a sistemului său de apărare antirachetă.

Pe data de 19 aprilie, ziarul rusesc Kommersant a raportat despre propunerea Rusiei adresată Statelor Unite ale Americii de a încheia un acord privind prevenirea războiului nuclear. Potrivit ziarului, această inițiativă a rămas fără vreun răspuns.

Anterior, autoritățile de la Washington au oprit îndeplinirea obligațiunilor convenite din Tratatul privind eliminarea rachetelor cu rază intermediară și cu rază scurtă de acțiune, invocând încălcarea sistematică a înțelegerii acordului de către partea rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării