main logo
446

Garda civilă ungară, mobilizată la protejarea graniţei dintre Ungaria şi România

Membri ai organizaţiilor de gărzi civile din Ungaria vor contribui la protejarea frontierei dintre Ungaria şi România în zona Kiszombor şi Nagylak din acest weekend, patrulând împreună cu poliţia, a declarat un purtător de cuvânt al Uniunii Gărzii Civile din comitatul Csongrad, citat de MTI.

Garda civilă ungară, la protejarea graniţei dintre Ungaria şi România

Treisprezece organizaţii ale Gărzii Civile vor participa la activităţi de protejare a frontierei până pe 15 iunie, a indicat duminică preşedintele comitatului Istvan Batiz, transmite Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

Voluntarii vor acţiona în intervalul orar 18:00 şi 06:00, deplasându-se în vehicule ale poliţiei, a adăugat el.

Patrulele ale gărzii civile vor acţiona la graniţa dintre Kiszombor, Tiszasziget şi Mako, în punctele locale de trecere a frontierei şi pe malul râului Mureş, precum şi în orice alte zone unde au loc evenimente ieşite din comun sau în care este necesară o acţiune poliţienească imediată, potrivit Uniunii Gărzii Civile.

Armata ungară este de asemenea implicată în protejarea frontierei de la sfârşitul săptămânii. În total, 1.000 de soldaţi vor acţiona la frontiera dintre Ungaria şi Serbia sub supravegherea poliţiei timp de trei luni. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării