main logo
440

Fost primar, condamnat la închisoare după ce a violat o minoră aflată în comă alcoolică

Alexandru Mireuţă (83 ani), fost primar în oraşul Solca, judeţul Suceava, între 1996 - 2000, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare pentru viol.

Fost primar, condamnat la închisoare după ce a violat o minoră

Acesta a fost trimis în judecată pentru că, împreună cu doi tineri de 16 şi 17 ani, a îmbătat o minoră de 15 ani de la un centru de plasament din Solca, după care toţi trei au întreţinut relaţii sexuale cu fata, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Mireuţă a fost transportat la Penitenciarul Botoşani. Adolescenta de 15 ani, din municipiul Suceava, a fost violată de trei indivizi într-o locuinţă din oraşul Solca.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că victima a declarat faptul că nu-şi aduce aminte ce s-a întâmplat în ziua de 7 mai 2016, aceasta spunând doar că mai ţine minte că a consumat băuturi alcoolice cu un coleg, după care, în jurul orei 23:00, a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul municipal Rădăuţi.

Din fişa de observaţie a unităţii medicale, unde a fost internată adolescenta, reiese că, în momentul internării, nu prezenta urme de violenţă pe suprafaţa corpului, fiindu-i stabilit diagnosticul "comă alcoolică".

La data de 9 mai 2016, minora a fost examinată din punct de vedere medico-legal, medicii stabilind următoarele concluzii preliminare: "minora prezintă himen complezant ce permite raport sexual fără deflorare. Prezintă leziuni de violenţă care s-au putut produce prin lovire în condiţiile datelor de anchetă şi necesită 4 – 5 zile de îngrijiri medicale. Aspectul morfologic şi dispoziţia topografică a leziunilor nu este caracteristică constrângerii fizice sau opoziţiei, dar din punct de vedere medico – legal nu se exclude posibilitatea producerii lor în condiţiile unui raport sexual".

Adolescenta a fost internată la data de 9 mai 2016 la Spitalul municipal Rădăuţi, declarând că a mers cu doi minori de 16 şi de 17 ani acasă la Alexandru Mireuţă, toţi din oraşul Solca, unde au consumat vin, fără ca adolescenta de 15 ani să-şi mai aducă aminte ceva din ce s-a întâmplat ulterior.

La data de 7 mai 2016, fata a fost acostată de doi indivizi, care i-au propus să meargă acasă la Alexandru Mireuţă pentru a întreţine raporturi sexuale contra cost. Acesteia i s-a spus iniţial că nu va păţi nimic, urmând doar să-l inducă în eroare pe bătrân pentru a obţine o sumă de bani.

Cei trei minori împreună cu Alexandru Mireuţă au consumat băuturi alcoolice la locuinţa acestuia din urmă, iar ulterior cei trei indivizi au întreţinut relaţii sexuale cu minora, profitând de starea acesteia de beţie. Cercetările în acest caz au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a decis extinderea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi proxenetism.

Din cauza circumstanţelor producerii agresiunii, procurorul a dispus completarea probatoriului, iar în cursul zilei de 11 mai 2016 au fost audiaţi cei trei suspecţi.

În urma audierilor şi a investigaţiilor desfăşurate, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore faţă de cei doi minori de 16 ani şi 17 ani, ambii din oraşul Solca, pentru comiterea infracţiunilor de viol şi proxenetism.

De asemenea, a fost reţinut şi Alexandru Mireuţă, de 83 de ani, din oraşul Solca, fiind acuzat de viol.

Judecătoria Rădăuţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpaţi. Bătrânul Mireuţă este fostul primar al oraşului Solca, el ocupând fotoliul de edil şef în perioada 1996 – 2000.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării