main logo
482

Flancul estic al NATO trebuie să fie consolidat, ca răspuns la politica agresivă a Rusiei

Flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice trebuie să fie consolidat, ca răspuns la politica agresivă a Rusiei, a afirmat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, potrivit Reuters.

Flancul estic al NATO trebuie să fie consolidat

''Flancul de est al NATO trebuie să fie consolidat pentru că, din păcate, politica agresivă a Rusiei nu a încetat'', a spus şeful guvernului polonez într-o conferinţă de presă, referindu-se la întâlnirea dintre preşedinţii american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin, desfăşurată luni la Helsinki.

''Această agresiune nu s-a diminuat în vreun fel. Preşedintele Trump trebuie să ajungă la aceeaşi concluzie'', a adăugat Morawiecki, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

La summitul NATO din iulie 2016, organizat la Varşovia, liderii statelor aliate au decis desfăşurarea a patru batalioane multinaţionale în Polonia şi în cele trei state baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) pentru consolidarea flancului estic al Alianţei.

Batalionul din Polonia este alcătuit din militari americani, britanici şi români. Trupele sunt înlocuite periodic conform principiului rotaţiei, pentru a nu se încălca Actul fondator NATO-Rusia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării