main logo
690

Fenomen rar în Japonia: Cireşi, înfloriţi toamna

Florile delicate de cireş, care de obicei marchează sosirea primăverii în Japonia, şi-au făcut apariţia din nou în această toamnă, un fenomen rar, după cum a explicat miercuri o agenţie de meteorologie niponă.

Fenomen rar în Japonia: Cireşi, înfloriţi toamna

Această înflorire neobişnuită ar putea fi efectul fenomenelor meteorologice înregistrate de-a lungul anului, cu un sezon al taifunurilor foarte activ, potrivit experţilor întrebaţi de presa japoneză, care a descoperit cireşi înfloriţi în mai multe locuri recunoscute pentru abundenţa acestor arbori, relatează Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Potrivit agenţiei meteorologice Weathernews, peste 300 de persoane din ţară au semnalat cireşi înfloriţi în zonele în care locuiesc, cu ocazia unui sondaj realizat săptămâna trecută.

Hiroyuki Wada, un specialist de la Asociaţia florilor din Japonia,crede că apariţia surprinzătoare a florilor de cireş poate avea legătură cu capriciile vremii.

Furtunile violente au provocat căderea frunzelor arborilor, ceea ce, în mod normal, declanşează o reacţie care inhibă înflorirea până în primăvară, a explicat specialistul pentru postul de televiziune publică NHK. Cu toate acestea, perioada călduroasă care a urmat sezonului taifunurilor ar fi putut determina înflorirea arborilor.

"Acest lucru s-a întâmplat şi în trecut, dar nu îmi amintesc să fi fost la o scară atât de largă", a observat acesta.

Japonia s-a confruntat anul acesta cu o serie de taifunuri, cel mai puternic fiind Jebi, care a provocat moartea a 11 persoane la începutul lunii septembrie şi a determinat închiderea aeroportului din Osaka (Kansai International Airport).

Hiroyuki Wada crede totuşi că această înflorire în afara sezonului nu ar trebui să afecteze fenomenul celebrat primăvara, marcat de o explozie de roz şi alb, care atrage o mulţime de turişti şi îi determină pe japonezi să iasă în parcuri.

"Mugurii care au înflorit acum nu vor mai înflori la primăvară. Însă numărul acestora nu este foarte mare. Nu cred că va afecta înflorirea de anul viitor", a declarat specialistul pentru NHK.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării